Årsmøte 2024

Lørdag 10. februar 2024 ble Ra Sanglags årlige møte avholdt på Furuhaug. 44 stemmeberettigede medlemmer deltok, mange med sine livsledsagere som kom til årsmøtefesten etter årsmøte. Det ble diskutert endringer i vedtekter, det ble holdt valg, og alle komiteer leste opp sine årsmeldinger for året 2023. Vedtektsendringene kan leses under «Velkommen til Ra Sang – Vedtekter».

Etter årsmøte hadde arrangemenstkomitees dekket til årsmøtefest. Maten kom denne gang fra Holes delikatesse, en gryterett servert med ris og salat. Som sedvanlig på en fest i Ra Sanglag kom det mange sosiale innslag også, blant annet en sosial oppgave der hvert bord måtte løpe rundt i lokalet for å lete frem ting som arrangementskomiteen ba oss finne. Blant annet en isskrape, et vognkort, et flagg, et notestativ og mye annet moro som engasjerte alle deltakere på festen. Det ble litt av et kaos når vi løp rundt i sikksakk for å finne tingene oppgavene ba oss om. Og som vanlig underholdt alt-gruppa oss med sin usedvanlige sang, Jan-Walter fortalte morsomme historier, og alle så ut til å kose seg.

Bordene ble vakkert dekorert til årsmøtefesten. Foto: Åse Nordland.

Arrangementskomiteen gjorde en god jobb. Foto:Åse Nordland

Seminar på Eidene

Nok en gang har vi gjennomført et veldig fint seminar på Norges Røde Kors sitt konferansesenter på Eidene.

Hovedfokus var oppkjøring til Julekonsertene våre. Vår inspirerende dirigent Guri Skøre  Solberg og  dyktige pianist Thor Arvid Næss ledet oss gjennom to fine dager med innlæring av nye sanger og oppfriskning av de vi allerede har på vårt  repertoar for julen.  Nå gleder vi oss til konsert.

Alt var lagt godt til rette, både med øvingslokaler, og nydelig mat. God stemning og underholdning ble det også i peisestuen om kvelden. Dette stedet leverer, og vi har allerede booket oss inn til neste år. En stor takk til alle for et flott seminar.

Sommerkonsert 2023

Ra Sanglag hadde for første gang utendørs sommerkonsert i flotte Rådhuset Trattoria i Åsgårdstrand. Det ble en veldig positiv opplevelse, både for koret, og etter tilbakemeldingene å dømme, også for publikum. En sommerlig blanding av korsang, diktlesing, nydelig pianospill og litt allsang, sammen vår nye dirigent Guri Skøre Solberg og vår faste pianist Thor Arvid Næss, var en fin avslutning på korsesongen. Vi gjentar det gjerne neste år!

Korturtil Hals

Ra Sanglag har et vennskapskor i Hals, i Aalborg kommune i Danmark. Dette koret forsøker vi å besøke hvert 4. år, og de kommer da til oss, hvert 4. år slik at da ses hvert annet år, hhv hos hverandre. Etter at Hals besøkte oss i 2019 har vi hatt en pandemi, så nå var det 4 år siden sist vi så hverandre, og gjensynsgleden var stor.

Været viste seg fra sin beste side. I tillegg  til en flott konsert med påfølgende festmiddag, fikk vi nyte alt det gode Danmark og Hals har å by på. Vi storkoste oss, og ser frem til gjenvisitt av våre danske venner i 2025.

Vi tar med oss varme hilsner tilbake og legger inn noen bilder av besøket. Håper med dette at flere korhungrige mennesker vil oppsøke koret vårt, og kanskje melde seg inn. Vi har mye moro med turer, og det er alltid koselig å reise sammen, være sammen, og synge sammen.

Søndagen tok vi turen innom Skagen, der vi vandret langs bryggene og spiste god mat, før returen med Color Line fra Hirtshals til Larvik.

Ole Chr Backer, sekretær

Foto:Knut Bjerva

17. mai

17. mai var Ra Sanglag som vanlig invitert til å synge ved flaggheising på Åsgårdstrand torg, samt å synge 3 sanger ved bautaen før dagens 17. mai tale.

Foto:Svein Johan Lindstad

Ved bautaen ble det holdt minnetale for de falne fra siste krig, og etterpå samlet mange av Ra Sanglags medlemmer seg ved Grand hotel Åsgårdstrand for en deilig sjampanjefrokost.

Årets 17. mai feiring gikk derfra hvert til sitt, og det var dessverre for få menesker til å delta i borgertoget. Vi håper flere kan være med på borgertoget neste år.

Ole Chr Backer, sekretær.

Nytt æresmedlem

Olav Sørebø ble tildelt æresmedlemskap for lang og tro tjeneste i Ra Sanglag. Han har vært medlem i hele 54 år. I denne perioden har han hatt flere verv og ytt koret flere tjenester utover vanlig medlemskap.

Etter tusenårsskiftet har han hatt en rekke verv både på fylkes- region- og landsbasis.  Blant annet har han vært leder på fylkesnivå i til sammen 12 år og 3 år på regionsnivå.

For sin innsats er han tildelt Norges Korforbunds hederstegn og æresmedlemskap i Norges Korforbund Vestfold og Telemark.