Sommerkonsert 2023

Ra Sanglag hadde for første gang utendørs sommerkonsert i flotte Rådhuset Trattoria i Åsgårdstrand. Det ble en veldig positiv opplevelse, både for koret, og etter tilbakemeldingene å dømme, også for publikum. En sommerlig blanding av korsang, diktlesing, nydelig pianospill og litt allsang, sammen vår nye dirigent Guri Skøre Solberg og vår faste pianist Thor Arvid Næss, var en fin avslutning på korsesongen. Vi gjentar det gjerne neste år!

Korturtil Hals

Ra Sanglag har et vennskapskor i Hals, i Aalborg kommune i Danmark. Dette koret forsøker vi å besøke hvert 4. år, og de kommer da til oss, hvert 4. år slik at da ses hvert annet år, hhv hos hverandre. Etter at Hals besøkte oss i 2019 har vi hatt en pandemi, så nå var det 4 år siden sist vi så hverandre, og gjensynsgleden var stor.

Været viste seg fra sin beste side. I tillegg  til en flott konsert med påfølgende festmiddag, fikk vi nyte alt det gode Danmark og Hals har å by på. Vi storkoste oss, og ser frem til gjenvisitt av våre danske venner i 2025.

Vi tar med oss varme hilsner tilbake og legger inn noen bilder av besøket. Håper med dette at flere korhungrige mennesker vil oppsøke koret vårt, og kanskje melde seg inn. Vi har mye moro med turer, og det er alltid koselig å reise sammen, være sammen, og synge sammen.

Søndagen tok vi turen innom Skagen, der vi vandret langs bryggene og spiste god mat, før returen med Color Line fra Hirtshals til Larvik.

Ole Chr Backer, sekretær

Foto:Knut Bjerva

17. mai

17. mai var Ra Sanglag som vanlig invitert til å synge ved flaggheising på Åsgårdstrand torg, samt å synge 3 sanger ved bautaen før dagens 17. mai tale.

Foto:Svein Johan Lindstad

Ved bautaen ble det holdt minnetale for de falne fra siste krig, og etterpå samlet mange av Ra Sanglags medlemmer seg ved Grand hotel Åsgårdstrand for en deilig sjampanjefrokost.

Årets 17. mai feiring gikk derfra hvert til sitt, og det var dessverre for få menesker til å delta i borgertoget. Vi håper flere kan være med på borgertoget neste år.

Ole Chr Backer, sekretær.

Nytt æresmedlem

Olav Sørebø ble tildelt æresmedlemskap for lang og tro tjeneste i Ra Sanglag. Han har vært medlem i hele 54 år. I denne perioden har han hatt flere verv og ytt koret flere tjenester utover vanlig medlemskap.

Etter tusenårsskiftet har han hatt en rekke verv både på fylkes- region- og landsbasis.  Blant annet har han vært leder på fylkesnivå i til sammen 12 år og 3 år på regionsnivå.

For sin innsats er han tildelt Norges Korforbunds hederstegn og æresmedlemskap i Norges Korforbund Vestfold og Telemark.

Korseminar i 2022

Endelig kunne Ra Sanglag ha helgeseminar med overnatting og sosialt samvær igjen, etter en lang pandemipause.

Vi dro til Tjøme, på Røde Kors-senteret Eidene, og vi kunne ikke gjort et bedre valg!

Nesten alle koristene deltok, og vi jobbet intenst og entusiastisk med repertoar til årets julekonsert sammen med dirigent Guri Skøre Solberg, både lørdag og søndag.

Eidene kunne tilby oss middag i Vikingstua, et skikkelig rustikt vikinghus med bål i midten, nydelig mat og flott stemning. Vi hadde egne lokaler til sosialt samvær utover kvelden, veldig fint etter lang tid og mange nedstengninger de siste årene!

Eidene er et stort sted med plass til mange, og vi var ikke alene der. To janitsjarorkester fra Tønsberg, Oseberg Musikkorps og  og Slagen Musikkorps hadde også seminar denne helgen.

På slutten av våre respektive øvelser, slo vi oss sammen og holdt en liten konsert hvor vi opptrådte for hverandre. Veldig fint og  moro, og en flott avslutning på en helg medmye god jobbing og mye moro.